partner4m_-_kopie.png

Gemeente Groningen

Rechtsonder: vijver De Velden

Woningontwikkelingslokatie Oosterparkstadion De Velden

Nadat in 2006 FC Groningen was verhuisd naar de Euroborg, moest de oude lokatie opnieuw ontwikkeld worden. Dit resulteerde in plan Oosterparkstadion De Velden. Het IGG van de gemeente realiseerde en realiseert nog steeds de bouw-en woonrijpfase van dit ''voetbalveldengrote'' plan. Montagne Engineering begeleidt deze fasen door de projectleiding te verzorgen namens het ingenieursbureau. Voorbeelden: aanleggen riolering, wegen, beplanting. Paradepaardje is de vijver in het midden van het plan. Deze vijver moet een doorzicht geven naar het achterliggende Oosterpark.

Europapark

Voor het gemeentelijk ingenieursbureau verzorgt Montagne Engineering de projectleiding op bouw- en woonrijplokaties in het Europapark te Groningen. Het park is volop in ontwikkeling, zo is naast de in 2006 gerealiseerde Euroborgstadion van FC Groningen de openbare inrichting rond 2 woontorens gerealiseerd,  alsmede het Alfa-college, Verder zijn in 2013 wegen afgebouwd waarmee de ontsluiting op het park tot een voltooing is gekomen. Hiermee is de inrichting van de openbare ruimte tot een einde gekomen. Nu kan er volop gebouwd worden.  

 

Meerstad

Vanaf 2013 ben ik namens Montagne Engineering aktief als projectleider groen en civiel bij Meerstad. een nieuwbouwstad aan de oostkant van Groningen. Zie voor een leuke impressie: http://www.youtube.com/watch?v=kTCst7ddd3I Ik ben betrokken in de fasen tussen de stedebouwkundig ontwerp, voorbereiding, bouw- en woonrijpmaken t/m oplevering en overdracht aan beheerorganisatie van de gemeente Slochteren. Een breed spectrum waarin ik me mag bewegen. Ook de reconstructie van bestaande wegen irt Meerstad, alsmede de groene en landschappelijke invulling behoort tot de taken. Tot nu toe zijn (2013) 100 woningen gebouwd op Meeroevers. Voor komende jaar wordt hierin een sterke groei verwacht. We gaan daarom volop los met de inrichting van Meerstad.