partner4m_-_kopie.png

Gemeente Hardenberg

Dscf2398-cropped.jpg

 

2011 Gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft in 2011 gewerkt aan drie belangrijke verkeerskruisingen in Hardenberg. De kruisingen van de J.C. Kellerlaan met de Jan Weitkamplan en de kruisingen van de Gramsbergerweg met de J.C. Kellerlaan en met de Floralaan hebben nieuwe verkeerslichten.

Nieuwe verkeerslichten

De nieuwe verkeersregelinstallatie is uitgerust met LED-verlichting en een systeem waarbij het openbaar vervoer en de hulpdiensten bij voorrang groen licht krijgen. Ook is de installatie uitgerust met wachttijdvoorspellers voor fietsers. De nieuwe installatie reageert beter op het verkeersaanbod waarmee de doorstroming op de kruising sterk verbeterd is. Nieuwe asfaltlaag
| Daarnaast hebben de kruisingen een nieuwe asfaltlaag en zijn de kruisingen op bepaalde plaatsen verruimd en aangepast. Bovendien zijn er extra en langere voorsorteerstroken gemaakt. De openbare verlichting op de kruisingen zijn aangepast zodat deze past bij de nieuwe weginrichting.

Voor meer info: (http://www.hardenberg.nl/vri) De gehele engineering en begeleiding is uitbesteed aan Megaborn te Apeldoorn waarbij Montagne Engineering de aannemers- en opdrachtgeversbegeleiding gedurende de realisatie van maart t/m juli op het werk heeft verzorgd. Het werk is tijdig opgeleverd door wegenbouwbedrijf Temmink te Oldenzaal.